วันจันทร์ที่ 17 ธันวาคม พ.ศ. 2555

จังหวัดตาก ก๋วยจั๊บญวน

ตาก : ก๋วยจั๊บญวน(Vietname Paste of rice flour)




สูตรอาหารเวียดนาม : ก๋วยจั๊บญวน(Vietname Paste of rice flour)

Vietnamese Food : Integration of Vietnam Paste of rice flour


A paste of rice flour 1 package

Onion 1 head

mashed pork 1 cup

green onion slice 1 tablespoon

Pork ribs cut to a small piece 1 cup

pepper 1 teaspoon

salt 1 teaspoon

water 5 cup

fish sauce 1 tablespoon

chili dry mashed 1 teaspoon

Fried onion 1 tablespoon


Vietnamese Food : Preparation of Vietnam Paste of rice flour



1. boil a water in a pot. put pork rib, salt and onion to a pot. boil around 1 hour.

2. take a onion out from a pot.

3. pit a paste if rice flour to a pot. and then make a mashed pork like a ball and put boil to a pot.

4. serve to a bowl. put green onion , fish sauce, pepper and chili to a bowl. and put fried onion on the top.


อาหารเวียดนาม : ส่วนผสมก๋วยจั๊บญวน(Vietnam Paste of rice flour)


เส้นก๋วยจั๊บ 1 เพ็ค

หมูบด 1 ถ้วย

หอมใหญ่ 1 หัว

ซี่โครงหมูหั่นชิ้น 1 ถ้วย

พริกไทย 1 ช้อนชา

เกลือ 1 ช้อนชา

น้ำเปล่า 5 ถ้วย

น้ำปลา 1 ช้อนโต้ะ

พริกแห้งบด 1 ช้อนชา

หอมเจียว 1 ช้อนโต้ะ

ใบหอมซอย 1 ช้อนชา


อาหารเวียดนาม : วิธีทำก๋วยจั๊บญวน(Vietnam Paste of rice flour)


1.ต้มน้ำซุปด้วย น้ำเปล่า ซี่โครงหมู หอมใหญ่ และ เกลือ ใช้เวลา 1-2 ชั่วโมง

2.เอาหอมใหญ่ออก และ ปั้นหมูบดเป้นก้อนและนำลงไปในซุปต้ม

3.ใส่เส้นก๋วยจั๊บลงไปต้มให้สุก

4.เสริฟใส่จาน ปรุงรสด้วย น้ำปลา และ โรยหน้าด้วย พริก พริกไทย ใบหอม และ หอมเจียว

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น